Лукашенко: У Украјини нема ниједног белоруског војника

0

Лукашенко (Фото: РИА)

У Украјини нема ниједног белоруског војника, ни једног метка, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко након гласања на референдуму о промени устава.

„Тамо нема ниједног нашег војника. Јуче сам о томе рекао (председнику Француске Емануелу) Макрону. Рекао сам му тамо нема ниједног војника… ниједног белоруског метка“, рекао је Лукашенко.

„Русији то није потребно“, нагласио је белоруски лидер.

Како је навео, сукоб који је избио у Украјини може се погоршати, стога се рат мора зауставити.

„Сукоб који је избио у Украјини није ништа. Верујте ми, знам о чему говорим. Ако се овако настави, биће много горе. И ни у једном бункеру – ни у америчком, ни у било ком другом он (Зеленски) се неће сакрити. Зато рат мора бити прекинут данас“, истакао је Лукашенко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лукашенко је потврдио да су ракете лансиране са територије Белорусије лансиране на положаје у Украјини, али да је то био изнуђен корак.

Према речима белоруског лидера, на украјинској страни, неколико километара од границе са Белорусијом, били су распоређени ракетни батаљони спремни да за неколико минута изведу напад на руске положаје.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *