“Живи смо сахрањени”: Један од “постхумно одликованих” украјинских војника са Змијског острва обратио се сународницима (ВИДЕО)

0

(фото:Скриншот)

Један од граничара, којег је Кијев прогласио херојски мртвим, обратио се народу Украјине са молбом да им отворе очи за поступке актуелне власти у земљи.

“Уважени грађани Украјине. Вама се у овом моменту обраћа мртвац који је васкрснуо, а ви размислите сами кад, зашто и како.Видео сам шта су нам радили задњих осам година али ово је кап која је прелила чашу. Кад су нас живе сахранили, па посмртно одликовали. То су једноставно лоши људи. Дали су нам задатке без икакве подршке. Обећали евакуацију која се није десила. Наша власт је одлучила да 82 људи мање више не значи ништа”- рекао је овај војник са Змијског острва у видео обраћању.

Подсетимо, 82 граничара са Змијског острва недалеко од Одесе добровољно се предало руској војсци и безбедно су превезени на Крим. Председник Украјине Владимир Зеленски саопштио је да је руска војска побила 82 граничара и постхумно их одликовао. Дан касније и Украјинске власти признале су да су лагале.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Важно је напоменути да је руска војска на Змијском острву успешно елиминасала амерички ПВО систем “Џавелин” којим су се украјинске власти хвалиле као моћним оружјем добијеним од Американаца.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *