Адидас је одбио да облачи руске фудбалере

0

(фото:РИА НОВОСТИ)

Немачка мултинационална компанија за спортску одећу Адидас, која од 2008. године обезбеђује опрему за руске репрезентације, одлучила је да обустави сарадњу са Руским фудбалским савезом (РФУ), преноси АФП позивајући се на представника компаније.

„Адидас одмах суспендује своје партнерство са РФУ“, рекао је портпарол компаније, упркос чињеници да је уговор о сарадњи продужен до 2026. прошлог лета.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара најавио почетак специјалне операције у Донбасу. Њен циљ је денацификација и демилитаризација Украјине. Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да се војна инфраструктура онеспособљава високопрецизним средствима. Цивилно становништво, према наводима ресора, није животно угрожено.

На Западу није одобрена заштита становништва Донбаса и уведене су санкције Руској Федерацији. Конкретно, САД, ЕУ и Велика Британија су одобриле рестриктивне мере против бројних физичких и правних лица, банака и различитих сектора руске привреде.

Неке земље ЕУ објавиле су одлуку о затварању ваздушног простора за Руску Федерацију. Русија је пресликала коришћење свог ваздушног простора за авиокомпаније из 36 земаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Америчке компаније као што су Харлеи – Давидсон и Генерал Моторс одбиле су да испоруче своје производе у Руску Федерацију , док су Волт Дизни , Варнер Брос. и Сони су обуставили дистрибуцију својих филмова у Русији.

Осим тога, против Русије су уведене рестриктивне мере у спортском смислу. На пример, ФИС је руским скијашима забранио учешће на Светском купу, Санкт Петербург је изгубио право да буде домаћин финала Лиге шампиона, ФИФА је забранила утакмице репрезентације у Русији и намерава да размотри уклањање Русије из свих међународних такмичења, отказала Велику награду Русије „Формула -1“, која је требало да се одржи у Сочију крајем септембра и још много тога.

Прочитајте још:  Ухапшено 11 због терористичког напада, укључујући сву четворицу непосредних учесника

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *