Нови губици Украјине у оклопним возилима

0

(фото:Ана Њуз)

Украјинске оружане снаге и даље трпе велике губитке у оклопним возилима. Нека борбена возила улазе у службу оружаних јединица ЛНР и ДНР.

Тако су код Волновахе Оружане снаге Украјине изгубиле два тенка Т-64БВ, један БМП-1КШ и два камиона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Током офанзиве, ловци ЛНР су успели да заузму положаје 79. засебне ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, заузевши као трофеје њена оклопна возила у два БТР-60, БРДМ-2, оклопна возила Сакон, два Т- Тенкови 64БВ, два БТР-80 и један оклопни аутомобил. Део опреме се после мање поправке уводи у борбене формације народне милиције.

 

 

 

На другом делу фронта, борци ЛПР-а су успели да освоје оклопни транспортер-60, тенк Т-64БВ и једну самоходну топлу Гвоздика.

 

Настављају се губици Оружаних снага Украјине у опреми и на другим секторима фронта.

 

Дакле, у близини Северодоњецка, украјинска војска је изгубила тенк Т-72.

 

У Васиљевки су Оружане снаге Украјине изгубиле један оклопни аутомобил и противтенковски топ заједно са камионом.

 

 

Према званичним подацима Министарства одбране Русије, током операције је погођено укупно 1.612 циљева, укључујући 62 командна места и центра за везу, 39 противваздушних ракетних система С-300, Бук М-1 и Оса, 52 радара. станице, а уништено је 49 авиона, земаљских и 13 у ваздуху, 606 тенкова и других борбених оклопних возила, 67 МЛРС, 227 топова и минобацача, 53 дронова.

Председник Русије Владимир Путин најавио је 24. фебруара почетак специјалне војне операције Оружаних снага Русије у вези са ситуацијом у Донбасу.

 

„Одлучио сам да спроведем специјалну војну операцију. Његов циљ је да заштити људе који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима. И за то ћемо се залагати за демилитаризацију и денацификацију Украјине. Као и привођење правди оних који су починили бројне крваве злочине над цивилима, укључујући и грађане Руске Федерације“, рекао је Владимир Путин.

Прочитајте још:  У Харкову ће наставници руског језика бити суђени „на основу сарадничких активности“

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *