Особље амбасаде Србије евакуисано из Украјине

0

(фото:mfa.gov.rs)

Амбасада Републике Србије у Украјини је из разлога заштите безбедности нашег особља данас привремено затворена, а особље тог дипломатско-конзуларног представништва наставиће да до стицања услова за повратак посао обавља из Београда, саопштено је из Министарства спољних послова.

Украјину је, како се наводи у саопштењу, напустило троје дипломата и један службеник амбасаде и они су се безбедно евакуисали.

За све држављане Србије који се и даље налазе у Украјини помоћ ће и у предстојећем периоду бити доступна нон-стоп, а могу се обратити на бројеве телефона (+381-11) 3068-888 и (+381-11) 3068-884, или могу писати на и-мејл адресу consul@mfa.rs.

За сву помоћ и сарадњу на располагању су им и амбасаде Републике Србије у земљама које се граниче са Украјином, додаје се у саопштењу, а преноси Н1.

Министарство спољних послова подсећа да је још 13. фебруара препоручило грађанима Републике Србије који бораве у Украјини да размотре могућност привременог напуштања територије те државе, а онима који су намеравали да путују у Украјину препоручено је да одложе путовање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *