Старац Пајсије светогорац: ЦАРИГРАД ЋЕ ПОНОВО БИТИ НАШ!

0
Бога

Свети старац Пајсије Светогорац

Поштовани читаоци, будући да је Старац Пајсије прорицао да ће Трећи светски рат почети кад Турска нападне Грчку и затим се умеша Русија на страни Грчке, пошто је донета одлука Турака да затворе Босфор за руске војне бродове, нашли смо ово пророчанство о томе… С нами Бог! Пресвјатаја Богородице, спаси нас!…

Старац је рекао: „Гледај, после провокације Турака, Руси ће се спустити до Мореуза (Босфора) Не због тога да би помогли нама. Они имају своје, друге интересе. Али ће нам они, и без своје жеље и намере, помоћи. Онда ће Турци покушати да заштите Мореуз од упада, јер они имају стратешки значај. Тада ће се заједно ту наћи и флоте других земаља. Истовремено, они (Руси) неће повући назад војну силу, која је већ заузела туђе територије. Онда ће власти других земаља Европе, нарочито Енглеске, Француске, Италије и других, биће их 6-7 из ЕУ, видети да Русија заузима туђе територије, и рећи ће: „А шта нама фали да се умешамо, да и ми откинемо који комад за себе?“. И сви ће они потрчати за лављим пленом. Ето тако ће европљани да уђу у тај период рата.

…Једном сам отишао старцу са једим другом, а тамо је већ била група од петоро момака. Тада сам питао старца, како он види догађаје по питању наших односа са Турском.

– „Оче“, питао сам ја, „ми смо из Александруполија. Хоће ли и код нас бити опасно“?

Он је одговорио:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– „Види, Турци неће ући у Александруполи. Само ће направити провокацију у приобалним водама. Код нас ће бити глад. Грчка ће гладовати. А како ће се та „претња“ продужити неки дужи период времена, неколико месеци, говорићемо „хлепчић“ а не „хлеб“.

Прочитајте још:  Како се одвија Трећи светски рат који је у току?!

Затим сам га питао: „Старче, а како да схватим то да смо ми већ дошли до рата?“

Он ми је одговорио: „Када чујете на телевизији да говоре о миљама, о приширењу приобалне зоне са 6 на 12 миља, после тога ће доћи рат. То јест рат ће бити продужетак тих разговора.“

Ја сам поново питао: „А које земље ће учествовати у томе?“

Старац је рекао: „Гледај, после провокације Турака, Руси ће се спустити до Мореуза (Босфора, прим.прев.) Не због тога да би помогли нама. Они имају своје, друге интересе. Али ће нам они, и без своје жеље и намере, помоћи.

Онда ће Турци покушати да заштите Мореуз од упада, јер они имају стратешки значај. Тада ће се заједно ту наћи и флоте других земаља. Истовремено, они (Руси) неће повући назад војну силу, која је већ заузела туђе територије.

Онда ће власти других земаља Европе, нарочито Енглеске, Француске, Италије и других, биће их 6-7 из ЕУ, видети да Русија заузима туђе територије, и рећи ће: „А шта нама фали да се умешамо, да и ми откинемо који комад за себе?“.

И сви ће они потрчати за лављим пленом. Ето тако ће европљани да уђу у тај период рата.

Тада сам га ја поново питао: „А шта ћемо ми радити у том тренутку? Хоће ли грчка армија учествовати у том рату?“

– „Не“, рекао је старац. „Влада ће одлућити да не шаље армију нити флоту. Само ће на границама појачати присуство. И те ће бити велики благослов, јер ће донети одлуку да не учествују у томе. Зато што ће онај, ко буде учествовао у том рату – пропасти…“

Прочитајте још:  Пророчанство се обистињује: Анкара је одлучила да окупира део грчке територије, да ли је то почетак 3. светског рата?

Тада ће се, од великог страха, јако пуно народа у Грчкој вратити Цркви, обратиће се Богу, покајати се. И пошто ће бити покајања народа, са Грцима неће бити велике несреће. Господ ће пожалити Грчку, смиловаће се на њен народ, зато што ће се народ вратити у цркву, вратиће се монаштву и почеће да се моле. И биће крштено много Турака.

– „Старче“, питао см га, „ а Град (Цариград, прим.прев.), хоће ли нам га вратити?“

– „Вратиће нам га али не зато што хоће, већ зато што ће такво решење потпуно одговарати њиховим интересима. У таквом тренутку ће га и узети. Све што сам ти сада рекао немој никоме говорити зато што ће те сматрати лудим. Зато што сада нико здраво не размишља и још није време да се то зна. Каније ћеш схватити.“

Овај разговор са старцем је био 1991. године, ја сам тада служио војску.

Наука и култура

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *