Амерички сенатор позвао на убиство Путина

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Сенатор Линдзи Грејем позива некога у Русији да свету учини „велику услугу“.

Високи републикански сенатор упозорио је руске грађане да ће остатак живота провести у изолацији и мраку осим ако неко од њих не иступи да „смакне овог типа“ – очигледно мислећи на руског председника Владимира Путина.

Грејемова тирада уследила је након вести о пожару у највећој европској нуклеарној електрани, за који је Украјина окривила „руско гранатирање“, преноси Раша Тудеј.

„Има ли Брута у Русији? Има ли успешнијег пуковника Штауфенберга у руској војсци?“, Сенатор Линдзи Грејем је твитовао у четвртак увече.

„Осим ако не желите да живите у мраку до краја живота, да будете изоловани од остатка света у крајњем сиромаштву и да живите у мраку, морате да приђете тањиру“, додао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Једини начин да се ово заврши је да неко у Русији смакне овог типа“.

Иако Грејем није поменуо Путина по имену нити прецизирао како тачно очекује да ће га руски народ „смакнути“, његове историјске паралеле остављају мало простора за тумачење.

Марко Јуније Брут је био римски политичар који је издао и убио Јулија Цезара, овековечен царевим речима на самрти: „И ти, Бруте?“

Клаус фон Штауфенберг је, у међувремену, био официр немачке војске познат по свом неуспелом покушају убиства нацистичког диктатора Адолфа Хитлера.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *