Оборене четири украјинске ракете изнад стамбеног насеља, настављено гранатирање Доњецка

0

НМ ДНР (Фото: РИА Новости)

Системи ПВО Доњецке Народне Републике су уништили четири ракете „Точка-У“ украјинских снага, њихови остаци су пали у стамбена насеља четири града републике, саопштила је Народна милиција ДНР.

Украјинска војска гранатирала је Доњецк два пута у року од петнаест минута, укључујући и забрањене мине калибра 122 милиметара, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Како се додаје, украјинске снаге су данас поново гађале једну од школа у Доњецку и испалиле седам мина калибра 120 милиметара на насеље Докучајевск у Доњецкој Народној Републици.

Гађано је и насеље Горловка, на које је испаљено пет граната.

Центар такође наводи да је у насељу Луганско и Сигнално због гранатирања украјинских трупа оштећен далековод, због чега је без струје остало око 500 кућа.

Истовремено, наш репортер јавља да националисти у Херсону покушавају да по налогу Савета безбедности Украјине спрече пружање хуманитарне помоћи из Русије , као и да су организатори тих активности идентификовани и да ће ускоро бити приведени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Штаб територијалне одбране ДНР саопштио је да су два аутобуса са 36 људи кренула хуманитарним коридором од Маријупоља до Саханке у пратњи полиције ДНР.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *