Председник Федерације јеврејских општина Русије: Неприхватљива је епидемија русофобије у Европи због догађаја у Украјини

0

Александар Борода, председник Федерације јеврејских општина Русије (ФЈЦР), рекао је да је огорчен манифестацијама русофобије у Европи усред руске војне операције у Украјини.

„За ово не може бити никаквог оправдања или објашњења, то је неприхватљиво на било ком нивоу“, рекао је Борода у интервјуу за Интерфакс.

Споменуо је власника ресторана у Немачкој који је одбио да служи Русе. Чињеница да је власник ресторана касније добио замерке на друштвеним мрежама показује да су такве русофобичне манифестације далеко од мејнстрима, рекао је он.

Борода је поменуо и интернет снимак који приказује радњу у којој се продаје руска роба у Немачкој, на коју је бачена фарба и чији су прозори разбијени. „Заиста бих волео да верујем да то није истина. Зато што је управо Кристална ноћ, или Ноћ сломљеног стакла, претходила дугим годинама нацистичког тријумфа“, рекао је он.

Борода је рекао да није тачно све што се појављује на интернету о војним акцијама, а живописан пример је недавна тврдња Украјине о ракетном удару на Бабињи Јар у Кијеву, „који се заправо никада није догодио“.

„Не треба одустати од информативне хистерије. Пандемија је у овом случају одиграла прљав трик. Људи су се толико навикли на живот у виртуелном свету да понекад потпуно забораве да догађај није само објава на Фејсбуку или твит, требало би да има чињеничну потврду, објективне доказе“, рекао је Борода.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је рекао да се нада да ће се новинари и блогери односити према историји са више поштовања и да ће престати бројне спекулације о јеврејској теми.

Прочитајте још:  Позиви за мобилизацију на сваком ћошку: После продавница и улица прешло се на базене (видео)

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *