У седишту Десног сектора пронађен лаптоп са обавештајним подацима и ознакама НАТО-а

0

(Фото: Sputnik / Кирилл Каллиников)

У седишту Десног сектора * пронађен је лаптоп са обавештајним подацима о Донбасу и Криму и ознакама НАТО-а, саопштио је шеф ДНР Денис Пушилин.

Према његовим речима, ово је директан доказ да је алијанса помагала националистима у Украјини. Пушилин је рекао да је украјинска војска планирала да нападне Крим и Донбас 8. марта 2022. године.

„Инвазија је планирана са копна и са мора. Према нашим обавештајним подацима и сведочењу украјинских затвореника, офанзивна операција је требало да почне 8. марта ове године. Чињенице говоре да је планирана једнократна инвазија како на територију република Донбаса, тако и на Руску Федерацију – на Крим“, рекао је шеф ДНР.

Поред ових доказа, пронађени су и многи други предмети који карактеришу намере и подршку кијевског режима. На пример, украјинске јединице су сакупљале заставе оних земаља чији су им представници дошли. Постоје заставе Немачке, Шпаније. Након ослобођења насеља од стране наше Народне милиције, заставе се и даље налазе на другим напуштеним непријатељским положајима.

Пронађене су и многе заставе националистичких батаљона, на пример, јединице Медведи, која је коришћена као одред. Ова националистичка подела је посебно брутална.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посебна пажња посвећена је образовању украјинских милитаната у духу националистичке идеологије, где су, пре свега, биле подметнуте идеје геноцида над свим руским, свим православним.

Шта из овога следи? НАТО је дуго био задужен за оружане формације Украјине. НАТО инструктори су обезбедили обуку и координацију.

Све ове чињенице доказују благовременост почетка руске специјалне војне операције заштите народа Донбаса, коју је Владимир Путин покренуо 24. фебруара.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *