Захарова: У многим земљама света постоји прави прогон Руса

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

У многим земљама света постоји прави прогон Руса. Ово је на ТВ каналу „Русија 1“ саопштила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Оно што се сада не ради чак ни против дипломата, већ једноставно грађана наше земље, етничких Руса, је прави прогон који ће се ширити и без икаквог политичког призвука у многим земљама света“, цитира РИА Новости Захарова.

Према њеним речима, у садашњој ситуацији, „због пумпања информација и бесконачног умножавања или лажњака или пропаганде, животиње једноставно почињу да излазе из људи“.

Раније је немачка министарка унутрашњих послова Ненси Федер рекла да је Немачка против дискриминације грађана са руским коренима.

Званична представница Високог комесара УН за људска права Елизабет Тросел позвала је на прекид напада на Русе који живе у иностранству због ситуације у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Комесарка за људска права у Русији Татјана Москалкова најавила је избацивање руских студената са европских универзитета због ситуације у Украјини .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *