“Јединствена Русија” предложила национализацију компанија које су се повукле из Русије

0

(фото:РИА НОВОСТИ)

Партија Јединствена Русија предлаже да се национализује производња оних компанија које најављују излазак и затварање производње у Русији током специјалне операције у Украјини, изјавио је секретар генералног савета странке Андреј Турчак.

„Запад је покренуо санкциони рат против Русије , који укључује не само владе, већ и приватне компаније…. Овакви поступци западних компанија нису ништа друго до намерни банкрот. Јединствена Русија предлаже да се национализује производња оних компанија које најављују повлачење . и затварање производње у Русији током специјалне операције у Украјини“, рекао је Турчак, а цитирала прес служба Јединствене Русије.

Штавише, неки од њих најављују повлачење из пословања у Русији и затварање својих предузећа, подсетио је Турчак, истичући финске Валио и Паулиг, као и Фазер.

“У свим случајевима говоримо о чисто политичкој одлуци. чија је цена велики број отпуштених руских радника преко ноћи. Да не говоримо о томе да оваквим поступцима ове компаније подривају сопствену економију, делују по принципу „Пчеле против меда“, нагласио је.

Задатак „Јединствене Русије“, према његовим речима, јесте да сачува радна места, да не дозволи да се руска економија и производни потенцијал униште изнутра. “Ово је екстремна мера, али нећемо толерисати забоде ножем у леђа и заштитићемо свој народ. Ово је прави рат, и то не против Русије у целини, већ против грађана. Нећемо на ово гледати равнодушно. Ово је прави рат, али не против Русије у целини, него против грађана. Нећемо толерисати забоде ножем у леђа. Предузећемо оштре мере одмазде, поступајући по законима ратног времена“, закључио је Турчак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини . Руски председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу . Према Министарству одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, ништа не прети цивилном становништву. Уз подршку Оружаних снага Руске Федерације, групе ДПР и ЛНР развијају офанзиву. Али о окупацији Украјине нема говора, нагласио је председник Русије.

Прочитајте још:  Заборавио 1999: Кристофер Хил нуди Србији модел "бољи од кинеског и руског"

Као одговор, западне земље су увеле нове антируске санкције. Конкретно, под њих је потпало неколико највећих банака у Руској Федерацији, укључујући Сбербанку и ВТБ . Европска унија , САД , Канада и низ других земаља затвориле су небо за руске летелице. Одређеном броју државних предузећа било је тешко да привуче страни капитал. Уведене су санкције на испоруку високотехнолошких производа Русији.

Како је раније рекао прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков , санкције Запада су веома озбиљне, Русија се за њих спремала унапред. Он је додао да захтевају анализу и координацију ресора како би се развиле мере одговора које задовољавају интересе Руске Федерације. Западне компаније које одбијају да раде са Русијом учиниле су то под огромним притиском, али ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад прави, изјавио је раније руски министар спољних послова Сергеј Лавров .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *