“Кривокапић и Дритан, који су на власт дошли захваљујући Амфилохију, сву имовину СПЦ су преко Уставног суда ставили под шапу црногорског режима” (Видео)

0

Весна Веизовић и Игор Јарамаз

Здравко Kривокапић је дошао на место премијера Црне Горе захваљујући литијама и покојном митрополиту Амфилохију како би изменио закон о верским слободама и вратио СПЦ оно што јој припада.

Међутим, иако је питање дана када ће му се  мандат завршити, од његових обећања датих Србима нема ништа, шта више УРА Дритана Абазовића за коју су поједини Срби били спремни и руку у ватру да ставе зацементирали су закон једном изменом и заведеном народу показали своје право лице:

“Када су мењали, једна од ствари која је остављена, мислим да је у питању члан 12, на коме је инсистирала УРА да се не мења, тако што су то извели чак и пред Уставни суд, а Уставни суд Црне Горе је састављен од све самих Црногораца, нема Срба, има можда мало Бошњака и све су то проверени ДПС- ови људи. И тај члан се тиче тога да су реликвије и све што поседује од материјалне имовине и културног и духовног блага СПЦ сада културно благо Црне Горе. Што значи уколико би неко желео да мошти светог Василија Острошког доведе у његове родне Мркоњиће, чисто ето да би народ могао да их целива, мора да тражи одобрење од министарства културе Црне Горе. И то важи за сву материјалну имовину СПЦ у Црној Гори”, каже Игор Јарамаз у новој емисији Васељенске.

Kао један од појединаца који су били стална мета напада од стране Срба и Србогораца за време литија, јер је покушавао да упозори народ Црне Горе и Србе на превару која им се спрема, објашњава тај феномен Србоцрногораца, односно Срба из Црне Горе који седењем на две столице само одмажу Црној Гори и гурају је у руке Велике Албаније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Ратни бројач: Шта би могла бити унија Русије, Ирана и Кине

Јарамаз такође каже да мисли да су покојни митрополит Амфилохије и садашњи митрополит Јоаникије, две различите личности са различитим намерама, односно да одласком Амфилохија се смањује и утицај Гојка Перовића најтоксиније струје у СПЦ у Црној Гори!

 

Аутор и водитељ: Весна Веизовић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *