Мађарска неће испоручивати оружје Украјини – Орбан

0
пољска, санкције, орбан

Виктор Орбан (Фото: Принтскрипт)

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да Будимпешта неће испоручивати оружје Кијеву.

„Мађарска је издала декрет о забрани испоруке оружја Украјини“, рекао је Орбан.

Раније се сазнало да су САД и Северноатлантска алијанса Кијеву за недељу дана обезбедиле више од 17.000 комада противтенковског оружја. Осим тога,Канадапослао преко 4.000 противтенковских бацача граната и 7.500 ручних ракета кијевском режиму.

Како је пренео Њуз фронт, руски председник Владимир Путин саопштио је одлуку да почне на територији Украјинеспецијалне војне операцијеза денацификацију и демилитаризацију земље. Један од главних циљева специјалне операције била је заштита људи који су „осам година били изложени злостављању, геноциду од стране кијевског режима“.

У Министарству одбране наглашенода Русија не удара на градове Украјине и да се фокусира искључиво на војну структуру Оружаних снага земље. Међутим, украјински неонацисти жестоко гранатирају стамбена насеља градова, покушавајући да за то окриве Оружане снаге РФ. Злочиначке радње званичног Кијева приморавају становнике Украјине да журно напусте своје домове. УН су најавиле предстојећемиграциона кризау Европи због украјинских избеглица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *