Не пуштати бизнисмене који су напустили Русију током специјалне операције

0
русија

(Фото: Anatoly Sapronyenko/AFP Photo)

Посланик Државне думе султан Хамзајев предложио је да се забрани улазак у Русију бизнисменима и „уметницима“ који су напустили земљу почетком специјалне војне операције у Украјини. Према његовом мишљењу, они који „напусте своју земљу у одговорном тренутку сматрају другу државу својом домовином“.

„Мислим да је технологија потребна да би се блокирао повратак „одбеглих гостујућих извођача“. Они који напусте своју земљу у кључном тренутку, по свему судећи, другу државу сматрају својом домовином. Штавише, друге земље већ практикују потпуну забрану сваке комерцијалне активности таквих гостујућих извођача. Неопходно је забранити поновни улазак у земљу свима који су побегли “, рекао је он за РИА Новости.

Хамзајев је нагласио да у таквим тренуцима „сви треба да се уједине и стварају за развој и јачање Русије“.

Парламентарац је такође приметио да ситуација која се развила у свету и Русији показује појаву „групе узбуњивача” у земљи, која „својим вирусом покушава да дестабилизује општу атмосферу”.

„Неки уметници, блогери и олигарси су више волели „острва среће“ у другим земљама него својој домовини. Овде зарађују новац, али беже на првим потешкоћама “, резимирао је заменик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Хамзајеву, „нема бољег времена него да се одвоји жито од кукоља“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *