Оружане снаге Украјине покушавају да униште Первомајск: убијена бака, разбијене куће, продавнице, башта и фискултурна сала

0

Оружане снаге Украјине настављају да наносе масовне ударе на Первомајск (ЛНР): једна жена је убијена, оштећено је 10 вишеспратница, две продавнице, фискултурна сала и дечији вртић.

Украјински освајачи други дан заредом падају на град на десетине граната од 122 мм, данас је гранатирање усред бела дана било последње за моју баку, рођену 1946. године.

Данас са стране оружаних формација Украјине у 13.35 из правца н. н. Попаснаја у области н. Насеље Первомајск: артиљеријски топ калибра 122 мм – испаљено 20 граната. Овај ударац био је последњи за 75-годишњу баку: жена је умрла не чекајући ослобођење Донбаса из пакла.

Оружане снаге Украјине јуче су такође испалиле на град 20 граната калибра 122 мм, услед чега је оштећено десет вишеспратница, две продавнице и мултидисциплинарна гимназија Первомајска.

Данас је оштећена предшколска образовна установа, јаслице „Скерлет цвет”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *