Погођен аеродром, украјински МиГ-ови 29 и Су-27 уништени у ваздуху, – Министарство одбране

0

МиГ 29 (Фото: РИА)

Министарство одбране Русије објавило је нове податке о току специјалне војне операције. Јединице Оружаних снага Руске Федерације, Народне милиције ДНР и ЛНР извршавају борбене задатке, уништавају украјинске војне објекте и преузимају контролу над новим насељима.

У протекла 24 сата бомбардери и јуришни авиони Ваздушно-космичких снага Русије уништили су 158 војних објеката на територији Украјине.

7. марта високопрецизно оружје дугог домета избацило је из дејства аеродром Ваздухопловства Украјине „Озерное“ у Житомирској области.

Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије оборили су у ваздуху два МиГ-29 и један Су-27 украјинског ратног ваздухопловства.

Такође су ван погона: 2 украјинска дивизиона противваздушног ракетног система С-300, 3 самоходна гађајна система Бук М-1, 4 командна места, 2 радарске станице, 9 складишта муниције и 11 зона концентрације наоружања и војне опреме.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Укупно су током операције уништена 2.482 војна инфраструктурна објекта Украјине. Међу њима: 87 командних места и комуникационих центара Оружаних снага Украјине, 124 противваздушна ракетна система С-300, Бук М-1 и Оса, као и 79 радарских станица.

Уништено: 866 тенкова и других борбених оклопних возила, 91 вишецевни ракетни систем, 317 топова и минобацача пољске артиљерије, 634 јединице специјалних војних возила, као и 81 беспилотна летелица.

У циљу безбедне евакуације цивила из насељених места данас, од 10.00 по московском времену, уводи се „режим тишине“ и отварају се хуманитарни коридори из Кијева, Чернигова, Сумија, Харкова и Маријупоља.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *