Министарство одбране РФ: Руске оружане снаге уништиле су више од 2.700 украјинских војних циљева од почетка операције

0

(Фото: РИА НОВОСТИ)

Руске оружане снаге уништиле су више од 2.700 украјинских војних циљева од почетка операције, укључујући 953 тенка и 93 дронова, саопштено је данас на брифингу руског Министарства одбране.

„Укупно 2.786 елемената украјинске војне инфраструктуре је уништено током операције“, рекао је портпарол Министарства одбране Игор Конашенков а преноси Интерфакс.

Конкретно, ови циљеви укључују 953 украјинска тенка и друга оклопна возила, 101 вишецевни ракетни бацач, 351 систем артиљерије и минобацача на терену, 718 специјалних војних аутомобила и 93 беспилотне летелице, рекао је он.

„Током дана 9. марта, бомбардери руских Ваздушно-космичких снага и јуришни авиони уништили су 49 војних циљева, укључујући два контролна центра, шест ракетних система ПВО, четири складишта муниције и горива и 37 зона за концентрисање оружја и војне опреме“, рекао је Конашенков.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=3mb1cmqB41Q

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *