Министарство одбране Украјине вапи: Не ширите вести о набављању оружја

0

(фото:Правда.УА)

Министар одбране Алексиј Резников тражи од Украјинаца и медија да не шире извештаје о снабдевању оружјем од стране “партнерских” земаља.

„Војно-техничка сарадња је веома деликатна област која захтева изузетно избалансиран приступ јавном коментару. Посебно током рата…Молим вас да не ширите вест да одређене земље дају оружје нашој земљи. Уздржите се од коментара на ово. Задржавајте право да о овим темама говорите само званичницима.Разумем жељу људи да поделе добре вести. Али понекад ствара информативну позадину која негативно утиче на резултат.Ово може отежати нашој војсци да стекне додатне способности које једноставно треба да стекне. Као резултат тога, Украјина може да претрпи губитке које смо могли да избегнемо и требало би да избегнемо!“- написао је Резников на Фејсбуку.

У Украјини је 6. марта постало познато да САД разговарају са Пољском  о могућностима да Украјини обезбеде борце.

Пољска је касније  саопштила да је спремна да одмах и бесплатно распореди све своје ловце МиГ-29 које је затражила Украјина у ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој и преда их америчкој влади.

Истовремено, Пољска тражи од Сједињених Америчких Држава да јој обезбеде авионе који ће је заменити одговарајућим оперативним способностима. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пентагон је касније саопштио да Сједињене Државе покушавају да убрзају испоруку оружја Украјини, али могућност да се борбени авиони крећу са територије НАТО-а у ратну зону „представља озбиљну забринутост“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *