МИП Русије: Укронацисти спречавају евакуацију цивила

0

фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации

Националистичке формације у Украјини спречавају евакуацију цивила кроз хуманитарне коридоре, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је додала да украјинске власти намерно крију информације о могућностима за безбедан одлазак из земље од становништва.

„Људи који желе да оду у Русију принуђени су да се евакуишу у западном правцу, односно на територију Украјине. Било је случајева када су националисти пуцали на локалне грађане који су хтели да напусте подручја непријатељстава“, рекла је она.

Захарова је такође напоменула да се око два милиона украјинских грађана обратило руској страни са захтевом за евакуацију.

„Око 140.000 људи је већ прешло на руску територију“, нагласила је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је шеф ДНР Денис Пушилин известио да је у Мариупољу, у оним високим зградама у којима су на горњим спратовима распоређени национални батаљони, људима забрањено да напуштају своје домове, па чак и силазе у подруме. А јуче је на минским пољима ВФУ дигнут у ваздух цивилни аутомобил који је покушавао да напусти Мариупољ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *