Коначно укидање ковид-аусвајса

0

Кризни штаб донео је данас одлуку о ублажавању ковид мера, па се од суботе укида важење ковид пропусница, али и ограничење броја људи у затвореним просторима, пренела је чланица Кризног штаба министарка Дарија Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је након седнице Кризног штаба рекла да је забележено смањење свих параметара, од броја прегледа, до броја хоспитализованих у односу на број потврђених ковид случајева.

Рекла је да су болнице почеле да се враћају нормалном режиму рада, и да су у овом моменту ковид болнице практично новоизграђене за време пандемије Батајница, Нови Сад и Крушевац.

„Све то условило је да се дође до ублажавања свих противепидемијских мера. Од суботе укида се важење ковид пропусница. На скуповима у затвореним просторијама укида се лимит броја особа, и тако ће од суботе сви биоскопи и позоришта моћи да раде по нормалном режиму”, објаснила је она, преноси Танјуг.

Кисић Тепавчевић је рекла да је одлучено да остаје препорука ношења маски у затвореним просторима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се карантина тиче, пренела је да је он и даље на снази у трајању од седам дана.

Када је реч о путницима у међународном саобраћају, према њеним речима, мере остају на снази, односно за улазак у земљу обавезни су доказ о вакцинацији, доказ о прележаној болести или одговарајући серолошки тест.

Пренела је и да је препорука Националног комитета за имунизацију увођење додатне бустер дозе, за старије од 18 година (четврта доза).

„Та друга бустер доза, може да се добије пет месеци после прве, а односи се пре свега на оне који су под већим ризиком од тежег обољења”, објаснила је Кисић Тепавчевић.

Прочитајте још:  Протест против карантина у Берлину, сукоб с полицијом, 100 ухапшено (Видео)

Она је рекла и да је препорука Комитета увођење бустер дозе за вакцинацију деце од 12 до 18 године.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *