Међу украјинским преговарачима је амерички шпијун

0

Украјина (Фото: Рус Весна)

Шеф регионалне национално-културне аутономије кримских Татара Ејваз Умеров сматра да је међу преговарачима из Украјине који су учествовали на састанцима са руском делегацијом био и амерички шпијун.

„У Белорусији су одржане три рунде преговора. Али присуство кримског Татара и мог имењака, посланика Врховне раде Украјине Рустема Умерова, није могло да промакне мојој пажњи у преговарачкој групи у Кијеву. Имам све разлоге да га сматрам америчким шпијуном и сивим кардиналом повезаним са одбеглим турским опозиционим проповедником Фетулахом Гуленом“, рекао је Умеров за РИА Новости.

Према његовом мишљењу, задатак Рустема Умерова је да спречи стране да се брзо договоре и да што више обавести шефове обавештајних служби САД.

Шеф аутономије кримских Татара рекао је да је Умеров главни носилац пословне имовине организатора блокаде Крима, вође екстремистичке организације „Меџлис кримскотатарског народа“ забрањене у Русији Мустафе Џемилева, и дипломац Нуркуларног образовног система *, који је Гулен активно спонзорисао и промовисао.

Умеров је студирао у Сједињеним Државама преко специјалних служби. Тако је заклети непријатељ турског председника Ердогана Гулена имао свог аса у шпилу Џемилев, а америчке обавештајне службе су имале свог агента у украјинском парламенту“, нагласио је саговорник агенције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *