Не укидати све мере, ковид сертификати непотребни

0
кр код

кр код(фото:РИА НОВОСТИ)

Није тренутак за потпуно укидање свих епидемијских мера, али јесте за значајно релаксирање, јер је потребно да се људи врате нормалном животу, изјавила је за Танјуг докторка Дома здравља „Савски венац” Снежана Калабић.

„У Србији као и у свету доминантан је омикрон сој који, видели смо заобилази и имунитет стечен вакцинацијом, али и прележаном болешћу, тако да ковид сертификати губе на значају”, рекла је она.

Додаје да је опомена за оне који су позитивни на коранавирус да морају да буду у изолацији иако имају лакшу клиничку слику.

„Омикрон даје доста блажу клиничку слику, али неопходан је опрез јер и даље један број људи ипак развије тежу клиничку слику и завршава у болници”, додала је Калабић.

Ковид пропуснице су уведене 23. октобра прошле године за грађане који одлазе у угоститељске објекте после 20 часова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је навела да се у току последње недеље у Ковид амбуланти Дома здравља „Савски венац” дневно обавља до 200 прегледа.

Од укупног броја прегледа пола су први прегледи, а пола контролни, казала је она и додала да од укупног броја тестираних сваки пети буде позитиван на коронавирус.

„У јануару и фебруару смо имали више од 600 прегледа дневно, а од укупног броја тестираних сваки други је био позитиван, док је сада ситуација значајно повољнија”, рекла је Калабић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *