Плаћеници који су дошли у Украјину из САД, Британије и других делова Европе појачавају нападе на руске лекаре

0

Foto: Profimedia

Плаћеници из Уједињеног Краљевства и Сједињених Држава све више нападају руске војне медицинаре који обављају хуманитарне мисије на територији Украјине, рекао је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков на брифингу за новинаре у четвртак.

„Напади украјинских националиста и плаћеника који су раније долазили из САД, Британије и Европе у Украјину на руске лекаре и специјална медицинска возила, учестали су последњих дана“, рекао је Конашенков.

„Нацисти намерно нападају из заседе медицинске транспорте са симболом Црвеног крста“, рекао је он.

„Снајперисти воде ватру са велике удаљености, гађајући лекаре који евакуишу повређене руске војнике у борбеним подручјима. Чак и лекари који пружају помоћ локалном становништву у насељеним местима. Све ово још једном потврђује нацистичку суштину режима у Кијеву, који је кршећи међународно хуманитарно право јавно позвао на убиство свих Руса без изузетка“, рекао је он.

„Још једном упозоравамо, најбоља ствар са којом се суочавају страни плаћеници заточени у ратним подручјима јесте кривична одговорност“, рекао је Конашенков.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *