Руско Министарство одбране: Напад на болницу у Маријупољу изрежирана провокација кијевског режима

0

Sputnik / Natalia Seliverstova

Министарство одбране Русије саопштило је да су тврдње о томе да су руске снаге наводно извршиле ваздушни напад на болницу у Маријупољу – изрежирана провокација кијевског режима с циљем подстицања антируске хистерије међу аудиторијумом на Западу, саопштио је представник Министарства Игор Конашенков.

„Посебно ћу се задржати на информационој провокацији кијевског режима о томе да је руска авијација јуче наводно извела удар на болницу бр. 3 у Маријупољу. Пре свега желим да укажем да је Министарство одбране Русије јуче објавило режим тишине како би се цивили из града безбедно евакуисали. Апсолутно никакве задатке у погледу ликвидације циљева на земљи у области Маријупоља руска авијација није реализовала“, рекао је Конашенков.

Анализа изјава представника кијевског националистичког режима, фотографија из болнице не оставља никакву сумњу, истакао је Конашенков.

„Наводни ваздушни напад је у потпуности изрежирана провокација у циљу подстицања антируске хистерије на западу“, навео је он.

Додао је и да је руска страна више пута наглашавала да су медицинске установе у Маријупољу, укључујући и болницу бр. 3, прекинуле рад још почетком фебруара.

„Националисти су растерали сва персонал и пацијенте. Зграда болнице је због доброг тактичког положаја претворена у упориште националистичког батаљона ‘Азов’ “, навео је Конашенков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Фотографије са подручја болнице потврђују да су поред болнице изведене две изрежиране експлозије како би се аудиторијум на Западу који не чине професионалци довео у заблуду, са експертима то већ не би могло”, додао је Конашенков.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *