У борбама у Донбасу погинуло је око 900 украјинских војника

0

(Фото: мил.гов.уа)

Скоро 900 војника Оружаних снага Украјине је погинуло, а више од 1.000 је рањено од почетка борби у Донбасу, рекао је портпарол милиције Доњецке Народне Републике (ДНР) Едуард Басурин.

„Губици противника од почетка специјалне војне операције су следећи: 95. одвојена ваздушно-јуришна бригада – 68 погинулих и 89 рањених припадника Оружаних снага Украјине; 25. одвојена ваздушно-десантна бригада – 63 погинула и 85 рањена; 56. одвојена маринаца бригаде -79 погинулих и 106 рањених војника; 54. одвојене механизоване бригаде – 119 погинулих и 126 рањених; 53. одвојене механизоване бригаде – погинулих 232 војника, укључујући команданта бригаде и 215 рањених; 36. одвојене механизоване бригаде – погинулих и 202 1 војника. рањених; 12. специјализована одбрамбена бригада – 125 мртвих и 199 рањених“, рекао је Басурин новинарима у четвртак.

Снаге ДНР су ангажоване у уличним борбама у украјинском граду Мариупољу, рекао је он.

„Током уличних борби у граду Маријупољу, наши браниоци су уништили 22 ватрене тачке противника и елиминисали до 40 украјинских националиста. Заплењена су два вишецевна ракетна система БМ-21 Град који су коришћени за гранатирање стамбених насеља. “, рекао је Басурин.

У протекла 24 сата, осам цивила, укључујући двоје деце, евакуисано је из стамбених зграда које су снаге ДНР узеле под контролу, рекао је он.

Украјинске оружане јединице су од почетка дана отвориле ватру на територију ДНР 25 пута, „користећи вишецевне ракетне системе 122 мм, цевну артиљерију 122 мм, минобацаче 120 мм и 82 мм и разне бацаче граната“, рекао је он. Осам цивила, међу којима и двоје деце, повређено је у нападима у поменутом периоду, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ДНР је саопштила да је рањен цивил током гранатирања Доњецка

Оружане снаге Украјине размештају опрему и пунктове подршке на терену социјалне инфраструктуре у Донбасу, рекао је Басурин.

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *