Руски дипломата: Терористи могу да искористе материјале из биолабораторија у Украјини

0

(Фото: https://asd.news)

Москва упозорава на ризике употребе материјала из биолабораторија у Украјини у терористичке сврхе, изјавио је у петак стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензиа на састанку Савета безбедности УН о војним биолошким програмима Сједињених Држава у Украјини, који је иницирала Русија.

“Анализа материјала открива да је више од 140 контејнера са ектопаразитима слепих мишева узето из биолабораторије у Харкову. Не знамо ништа о томе шта се касније догодило са овим опасним биоматеријалима”, рекао је он и додао да није искључено да ће се ови материјали проширити по Европи без икакве међународне контроле.

„У сваком случају, велики је ризик да ће ови материјали бити украдени и искоришћени у терористичке сврхе или продати на црном тржишту“, нагласио је он, преноси ТАСС.

Према речима руског дипломате, неколико хиљада узорака серума узетих од пацијената, углавном Словена, однето је из Украјине у Институт за истраживање војске Волтер Рид (ВРАИР), биомедицински истраживачки објекат којим управља Министарство одбране САД, под изговором за тестирање лекова за корона вирус.

„Сви знају колико је Запад педантан када је у питању дељење биоматеријала грађана западних нација. И има добре разлоге за то, будући да се теоретски могу развити биоагенси који могу да циљају различите етничке групе“, приметио је Небензиа.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *