Светосавска: Од Вучићевих обећања за сјевер Црне Горе нема ништа!

0

Светосавска српска листа

Сјевер Црне Горе, који доминантно насељавају грађани српске националности, последњих тридесет година је регион у којем се изузетно тешко живи и из кога се у све већој мјери одлази. Разлог за такво стање је потпуно уништење привреде од стране пљачкашког режима Демократске партије социјалиста. Похара коју су направили проузроковала је губитак великог броја продуктивних радних мјеста и катастрофалну економску ситуацију која пријети да ескалира са несагледивим последицама.

Веома мало пажње посвећује се пољопривреди и туризму, које умјесто да буду стратешке гране развоја, у највећој мјери кроз пројекте који се у тој области реализују, параван су за богаћење уског круга појединаца, блиских бившем режиму.

Што је најгоре, последњих годину и по дана, након смјене власти, ситуација није ништа боља, па осим предизборних обећања која су долазила са свих страна, ништа конкретно није предузето по овом питању. Обећања су преко својих експонената из Демократског фронта славодобитно стизала и од предсједника Србије Александра Вучића, па се уочи парламентарних избора 2020. године, могло чути да ће у Бијелом Пољу, Пљевљима и другим срединама на сјеверу бити отворени производни погони који ће запошљавати на стотине људи. Иста прича понавља се и уочи локалних избора у Беранама, само из разлога да би се домогли још којег српског гласа и са истим по ко зна који пут изманипулисали. Очигледно је и да предсједник Србије има много пречег посла од положаја српског народа у Црној Гори.

Светосавска сматра да је овакво опхођење свих политичких чинилаца који имају моћ доношења одлука према осиромашеном народу понижавајуће, као и да је сада јасно да се на сјеверни регион посматра само као на изборни плијен, било ДПС тајкуна или профитера који се у Црној Гори позивају на Александра Вучића.

Прочитајте још:  Сада знамо зашто је основано Министарство за породицу

Светислав Перишић,
Предсједник Општинског одбора Светосавске српске листе – Бијело Поље

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *