Мило Ђукановић критикује Владу Црне Горе због “оклевања са суспензијом руских медија”

0
чобанин

Мило Ђукановић чобанин

Црногорски председник Мило Ђукановић оценио је да изостанак реакције Владе Црне Горе на одлуку ЕУ о суспензији рада руских медија “компромитује земљу као кредибилног партнера НАТО и будућу чланицу ЕУ”.

„Нема места за непоступање и индиферентност према систематском манипулисању информацијама и дезинформисању о злочину и онима који га у овом тренутку трпе“, написао је Ђукановић на Твитеру.
Влада Црне Горе се декларативно придружила санкцијама ЕУ против Русије због агресије на Украјину, али до сада није донела формалну одлуку којом би те санкције могле бити спроведене у пракси.

Министарка дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић се прошле седмице заложила за забрану рада руских државних медија “Раша тудеј” и “Спутњик”, али се Влада до сада није изјаснила о том предлогу.

Црногорски председник је оценио да је “одлука ЕУ да суспендује активности руских емитера адекватан одговор на континуирано спровођење дезинформисања и манипулације информацијама против ЕУ и европског јединства”.

Према информацијама Бете, Министарство вањских послова (МВП) је припремило одлуку о увођењу санкција Русији и она би требало да буде разматрана наредних дана, на електронској седници Владе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бета

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *