Укронацисти као „живи штит” користе више од 6.900 људи

0

Sputnik / Victor Antonyuk

Украјински неонацисти користе као „живи штит“ више од 6.900 талаца из 16 држава, саопштио је начелник Националног центра управе одбраном Руске Федерације, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Према његовим речима, хуманитарна ситуација у Украјини наставља убрзано да се погоршава, а у појединим градовима је достигла катастрофалне размере.

„Оружане формације неонациста минирају стамбене четврти, руше мостове и путеве, уништавају продајне објекте“, рекао је Михаил Мизинцев и нагласио да је „услед злочиначких и издајничких дејстава украјинских власти, пре свега према сопственом народу, цивилно становништво принуђено да живи у нељудским условима: без огрева, струје, водоснабдевања, хране и лекова“.

Генерал је навео да је најтежа хуманитарна ситуација у Маријупољу, у којем неонацисти насилно задржавају стотине хиљада цивила, укључујући странце.

Мизинцев је подсетио да је 12. марта, искључиво из хуманих циљева, Русија од 10.00 сати по осми пут осигурала хуманитарне коридоре у кијевском, черниговском, сумском, харковском и маријупољском правцу.

Мизинцев је додао да су људи на ивици очајања, а званични Кијев, који зна какво је стварно стање ствари, „наставља цинично, преко украјинских медија, да тврди да је реч о дејствима руских оружаних снага”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мизинцев је, такође, рекао да украјински неонацисти задржавају посаде више од 50 иностраних бродова који су блокирани у Црном и Азовском мору.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *