Бивши службеник СБУ: У Украјини се прикривају трагови у америчким биолабораторијама

0

На територији Украјине развијало се ново генетски селективно биолошко оружје, па САД сада журе да „прикрију трагове“ својих активности, рекао је Василиј Прозоров, бивши радник Службе безбедности Украјине.

Он је рекао да СБУ контролише све потенцијално опасне објекте у земљи, тако да су сви објекти у којима се радило са посебно опасним патогенима били у одређеној мери под контролом Украјине.

„Вреди напоменути да су лабораторије које су се модернизовале у оквиру програма заједничких активности Министарства одбране САД и украјинских владиних агенција имале толико појачан безбедносни режим да, у принципу, чак ни надзорни официри нису могли тамо да стигну. Тамо нису могли да стигну ни челници Министарства здравља Украјине. Поготово после Мајдана, в.д. Министарка здравља постала је држављанка САД Уљана Супрун, која је дала зелено светло за рад у области војно-биолошке сарадње са Американцима. У мојој истрази, постојао је документ у којем се шеф Агенције за смањење претњи Министарства одбране САД директно захваљује Уљани Супрун, наводећи да без њене подршке не би могли да постигну такав успех у развоју војно-биолошке сарадње у Украјини, “, рекао је Прозоров.

Он је рекао и да се сада САД жури да „прикрије трагове“ својих активности – извозе опрему и резултате истраживања.

„Ако ти документи дођу у моје руке, на пример, Русије или међународних организација, постаће јасно да се у таквим лабораторијама на територији Украјине радило на развоју нове врсте биолошког оружја, укључујући генетски селективно биолошко оружје. оружја. А ово је директно кршење свих међународних норми и правила, а посебно Конвенције о забрани ботулинског токсичног оружја из 1972. године“, резимирао је Прозоров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  НАЈВЕЋИ НАПАД НА KИЈЕВ ОД ПОЧЕТKА РАТА: Више таласа ваздушних удара, ЕKСПЛОЗИЈЕ се чуле свуда

Бивша руска војскаоткривеноу Украјини постоји 30 биолошких лабораторија за производњу биолошког оружја. Наручилац радова је Канцеларија Министарства одбране САД за смањење војне претње, рекао је раније Игор Кирилов, начелник снага за радијацију, хемијску и биологију Оружаних снага Русије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *