Откривена још једна лажна информација: Америчког новинара није убила руска војска

0

(фото: ТАСС)

У Ирпину су руски војници убили дописника Њујорк тајмса Брента Реноа, његов колега је тешко повређен. Такве информације се шире преко више Телеграм канала позивајући се на  шефа кијевске полиције.

Истина: Сада Ирпен у потпуности контролишу Оружане снаге Украјине и јединице територијалне самоодбране, где су опремили импровизовани утврђени појас.

Команда групације Оружаних снага Украјине била је добро упозната са радом страних дописника у овој области, морала је да обезбеди безбедност новинара и покаже им „зелени коридор“.

Како наводи Реноов колега, када су прошли пункт, одмах су отворили ватру на њих. Након тога су се окренули, али су наставили да пуцају на њих. Још није могуће поуздано утврдити ко је и из ког разлога отворио ватру. Сам новинар тврди да не зна ко је отворио ватру – то се чује на снимку. Међутим, упркос томе, у свим публикацијама украјинске стране о убиству новинара наводи се да је за то крива руска војска. Ово више личи на пропаганду него на праву анализу догађаја.

Иначе, представник Њујорк тајмса је већ изјавио  да је публикација упозната са извештајима о смрти новинара Реноа у Украјини, али последњи пут је радио за њих 2015 . НЈТ га није послао у Украјину, а прес картица је издата пре много година. Фотографија  на личном документу запосленог Њујорк Тајмса је преузета са Википедије – документ је можда чак и лажан

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Постоји и таква информација: вероватно је новинар  био амерички обавештајац који је раније учествовао у операцијама у Ираку и Авганистану. Присуство Американаца у овим војним операцијама потврђује Реноова биографија на сервису ИМДБ, преноси Телеграм канал Белта.

Прочитајте још:  Бајденов пад с бицикла мање опасан од Конгреса

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *