„Ђавољи плодови русофобије“: Захарова о опљачканој руској цркви у Оксфорду

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Русофобна и дезинформациона кампања, коју је лично покренула шефица британске дипломатије Лиз Трас, даје „своје ђаволске плодове“ у Оксфорду, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поводом напада на цркву Светог Николаја Чудотворца у Оксфорду.

Прочитајте још:  Кијев спрема завршни напад на канонску цркву
Према речима Захарове, разбојници су у зору упали у цркву Светог Николаја Чудотворца у Оксфорду.

„Украдене су драгоцености од велике важности за парохијане и локалну црквену заједницу. Разбојници су узели и новац који је сакупљан за избеглице из Украјине. Британска министарка спољних послова Лиз Трас може да буде задовољна. Кампања русофобије и лажних информација коју је лично покренула даје своје ђаволске плодове на месту где јој је издата диплома о образовању“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Црква Светог Николаја Чудотворца, која се налази у Оксфорду, припада сурошкој епархији Руске православне цркве.

Подсетимо, раније је непозната особа камионом пробила капију руске амбасаде у Даблину, а како је саопштио Спутњику портпарол амбасаде Русије у Даблину Никита Исакин, ирска полиција је била присутна и ништа није учинила по том питању. Поред тога, у Паризу је у ноћи између 6. и 7. марта бачен молотовљев коктел на зграду Россотрудничества. Још један инцидент је забележен овог месеца у Вилњусу, главном граду Литваније, у којем је нападнут руски дипломата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *