ПССЕ ће у уторак одлучивати о чланству Русије у тој организацији

0
савет европе

(фото:РИА НОВОСТИ)

Парламентарна скупштина Савета Европе (ПССЕ) донеће у уторак одлуку о томе да ли Русија може да остане у тој организацији, рекао је председник скупштине Тини Кокс.

„Сутра увече, након што чујемо већи број говорника, донећемо одлуку о томе да ли Русија може да остане члан организације или не“, рекао је Кокс на конференцији за новинаре.

У Стразбуру се од 14. до 15. марта одржава хитан састанак Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) због специјалне операције Русије у Украјини.

Савет Европе је 25. фебруара одлучио да суспендује права Русије у организацији, уз напомену да је то привремена мера, земља остаје чланица Савета Европе. Истовремено, наставиће се разматрање притужби против Русије Европском суду за људска права (ЕСЉП).

Претходно је сенатор Александар Башкин , члан руске делегације , рекао да делегација обуставља рад у ПССЕ. Потпредседник Државне думе и шеф руске делегације у ПССЕ Петр Толстој рекао је у понедељак за РИА Новости да руска делегација не учествује у раду ПССЕ и других тела Савета Европе, поред тога, у блиској будућности. Москва може отказати споразум са организацијом и иступити из њега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини . Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу . Према руском Министарству одбране, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе. Уз подршку Оружаних снага Руске Федерације, групе ДПР и ЛНР развијају офанзиву . Али о окупацији Украјине нема говора, нагласио је председник Русије.

Прочитајте још:  Турски генерали незадовољни и спремају преврат: Америка тајним каналима увлачи Ердогана у рат са Русијом

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *