Руси контролишу Мелитопољ и Херсон

0
србије рока

(фото: Русвесна.су)

Украјински градови Мелитопољ и Херсон налазе се под пуном контролом Оружаних снага Русије, саопштио је данас начелник Националног центра за одбрану Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

“Наведени градови се налазе под нашом пуном контролом, њихово становништво наставља да живи нормално и Русија их снабдева свим неопходним стварима”, рекао је Мизинцев и одбацио наводе украјинске стране да она шаље хуманитарну помоћ у ова два града.

Прочитајте још:  У Севастопољу продужен "жути" ниво терористичке претње

Вежба 500 руских маринаца у Калињинграду

Око 500 руских маринаца одржало је заказане вежбе у руској балтичкој енклави Калињинград, увежбавајући одбијање десанта падобранаца, саопштила је данас руска Балтичка флота, јавио је Интерфакс. Јединица је увежбавала и офанзивне маневре уз подршку оклопних транспортера и артиљерије.

“Јединице Корпуса маринаца извеле су акције у противпадобранској одбрани. Припадници артиљеријске јединице пуцале су на ваздушно-десантни одред лажног непријатеља са несамоходног артиљеријског оруђа”, саопштила је флота, пренео је Ројтерс.

Б92

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *