Терористички напад у Доњецку украјинске специјалне службе су унапред испланирале

0

Украјинске специјалне службе јуче су у месинџеру Телеграма створиле групу „Савез војничких мајки Донбаса“, наводно од „мајки војника“. Група је била натрпана ботовима и разбацаним позивима да дођу данас, 14. марта, до 12 часова у центру града до зграде Владе. Наводно, да питају за мобилисане.

Ово упркос чињеници да свуда постоје информације и референтни телефони за ове сврхе. Сви коментари који нису подржавали ово мишљење су обрисани и корисник је блокиран.

А данас, у предвиђено време, у подне, центар града је гранатирала украјинска артиљерија – украјинска борбена ракета ТРК-а Точка-У оборена је изнад зграде Владе ДНР.

Прочитајте још:  НАТО-у је згодно да користи Украјину као оруђе
Све говори да је на овај начин Украјина припремала провокацију са циљем да убије највећи број цивила у Доњецку. Али захваљујући опрезности становника Доњецка, који су одмах прозрели злу намеру креатора провокативне групе и професионализам војске, избегнуте су страшније последице.

Подсетимо се да је данас украјинска војска испалила ракету Точка-У на центар Доњецка, при чему су погинуле најмање 23 особе. Републичке власти саопштиле су да инцидент сматрају терористичким нападом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *