Лаптоп Оружаних снага Украјине са плановима за нападе „Тачка У“ на Доњецк пао је у руке НМ ДНР

0

Округ Дома владе у Доњецку, који је дан раније био под ракетним нападом Оружаних снага Украјине, био је једна од тачака за такве нападе на град приликом планирања офанзиве украјинске војске.

О томе је шеф републике Денис Пушилин говорио видео-линком из главног града ДНР у етеру Првог канала, јавља дописник ПолитНавигатора.

Пушилин је замољен да прокоментарише информацију Народне милиције да су браниоци Донбаса добили лаптоп Оружаних снага Украјине са подацима о циљевима удара ракетним системом Точка У, укључујући Дом Владе, радио и телевизију. предајног центра и Републичког војног завода.

„Објасните, ако имају рат са ДНР-ом, која је сврха гађања зграде Владе, радио-телевизијског центра, војне канцеларије? То је нешто што не пуца, то је нешто што ништа не прети “, упитао је ТВ водитељ.

„Многе акције кијевског режима пркосе логици, међутим, са тим се сада суочавамо“, одговорио је шеф републике. „Ове информације су биле доступне и раније. Лаптоп, који нам је доспео у руке услед ослобађања насеља Бердјанск, био је са детаљним мапама и да, ови објекти су тамо означени као главни циљеви.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Дошло је до циљаног удара на цивилне циљеве, а коришћена је и ракета са касетним пуњењем, што је забрањено Конвенцијом из 2010. године. Такво оружје је забрањено користити чак и против војних положаја. То је нешто што превазилази људско разумевање“, додао је Денис Пушилин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *