Лукашенко: Ракетом “Точка-У” покушан напад на белоруску територију

0

Лукашенко

 Председни Белорусије Александар Лукашенко је говорио о покушају удара на територију Белорусије ракетом „Точка-У“

„Упозорио сам вас да ће нас гурнути у ову операцију, у овај рат (у Украјини. – Прим. БелТА). Покушаће да нас увуку у то.

Доказ за то је буквално пре два дана у ноћи још једно лансирање на територију наше Белорусије – удар на нашу територију – ракете Точка-У, коју смо успешно пресрели и уништили са Русима изнад Припјата. Негде тамо близу реке леже остаци.

Кога занима и ко је близу нека погледа. Није затворено. Није лаж – оно што вам кажем. Само нисмо причали о томе. Морали смо да схватимо шта се тамо дешава“, рекао је белоруски лидер.

“Шта је ово? Хоће ли једном ракетом да бомбардују Белорусију? Наравно неће, јер ова ракета није ни  дошла до нас. Али зашто се то ради? Да би нас узбудили и да почнемо да одговоримо. Али ми нисмо такви простаци. Ако одговоримо, одговорићемо већ пристојно што ће сви осетити. За сада издржавамо”, додао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *