ТЕРОР ПОЛИТИЧКЕ МАЊИНЕ Лажни еколози поново блокирали рад ГУП: Урлали, звиждали и дивљали, а директора Урбанизма полили водом

0

(фото:Скриншот)

Политичка мањина која себе назива еколошким активистима поново је брутално спречила рад јавне седнице Комисије за планове о Генералном урбанистичком плану развоја Новог Сада.

За разлику од прошлог пута – када је Брајан Брковић са неколицином својим присталица запалио димну бомбу, сада су директора „Урбанизма“ Душана Миладиновића полили водом и његов рачунар, све време вичући, урлајући, дувајући у пиштаљке и тако онемогућавали нормалан рад седнице.

Чланови Комисије чак три пута су прекидали седницу и покушавали да успоставе нормалне услове за рад, али безуспешно, јер су политички активисти који себе представљу као екологе онемогућавали нормалан рад. Од толике буке, чланови комисије нису чак могли ни да образлажу предлоге.

Хулигани са милитантним методама

Брковићу и представницима ОСА није било омогућено да присуствују седници Комисије, јер су током прошле седнице палили бакље и претили члановима Комисије. Након тога су приведени, а суд им је одредио меру забране присустава. Међутим, они су на данашњу седницу послали своје представнике који су својим бахатим понашањем ометали рад Комисије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Димне бомбе, бакље, и остале пиротехничке направе, само су део њиховог арсенала који се не либе да користе. Симптоматично је, међутим, што је осим осуде грађана и политичких аналитичара, осуда опозиционих партија потпуно изостала. Чак ни када је члановима комисије најотвореније прећено. Један од њих, директор Миладиновић недавно је појаснио да су као струка урадили све да расправа буде јавна, чак и да је увид трајао 40, уместо 30 дана колико је законом предвиђено. До сада су одржане три јавне седнице, иако то закон не предвиђа.

Прочитајте још:  Највреднија земља у Новом Саду после измене плана у рукама СНС тајкуна

“Ову групу људи уопште не интересује ГУП нити одговори, они само хоће инциденте. Грађани који су дошли да изнесу се буне јер због њих нису у могућности да изнесу своје примедбе од њих” – навео је он.

Грађани неће да трпе агресију појединаца

Прошле недеље после седнице где су паљене димне бомбе Удружење „Истина Тамарини Закони“ градоначелнику Милошу Вучевићу стигло је писмо у коме су изнети детаље незадовољста грађана због агресивног понашања појединаца.

Бранко Миладиновић, заступник Удружења “Истина Тамарини Закони” и отац једне од страдалих у дискотеци Контраст пре 10 година, истакао је за наш портал да се проблеми не решавају на овај начин.

“Има начина на који се проблеми могу решити, а не насиљем. Мени се заменик градоначелника захвалио на подршци. Најважније је да су млади људи предложили да се на месту Контраста изгради модеран, паметан парк који ће служити будућим генерацијама” – истакао је Миладиновић.

Вучевић оштро осудио насиље и претње

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најоштрије је осудио насиље и претње упућене члановима Комисије.

“Морам да осудим све оно што смо видели на седници Комисије за планове и прописе у Новом Саду о новосадском Градском урбанистичком плану и оно што се најављује, као и претње људима из “Урбанизма” и члановима Комисије за планове.

Вучевић је објаснио да је њима прећено “да ће им доћи на кућне адресе, да знају где живе, да ће бити физички нападнути као и да они више неће бити сигурни”. Градоначелник Новог Сада је ово понашање окактерисао као “чисто политичко, а не активистичко.

Прочитајте још:  По либерашкој иницијативи: Осуђени злочинац из рације на списку невиних жртава

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *