Зеленски потписао закон којим се забрањује негирање „агресије Русије“

0

Sputnik / Стрингер

Председник Украјине Владимир Зеленски потписао је закон којим се забрањује негирање или оправдавање „агресије Русије“ на Украјину, документ предвиђа кривичну одговорност за то.

„Владимир Зеленски потписао је закон о забрани производње и дистрибуције информативних производа који имају за циљ промовисање дејстава државе-агресора“, наводи се у саопштењу Одбора за хуманитарну и информациону политику Украјине.

У саопштењу се истиче да се овим законом забрањује правдање и признавање законитом „агресија Руске Федерације на Украјину“, представљајући је као унутрашњи украјински или грађански сукоб.

„Одговорност за правдање, признавање као законите, негирање оружане агресије Руске Федерације на Украјину и величање њених учесника од сада ће бити кривично дело“, закључује се у саопштењу Одбора.

Прочитајте још:  „Свако ко се усуди, као немачка ђубрад, да га ухапси, биће гађан нуклеарним оружјем“ (ВИДЕО)

Специјална војна операција Русије

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.

Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *