Министарство одбране Русије: СБУ, уз подршку Запада, спрема се на провокацију токсичним супстанцама

0

(фото:дн.гов.уа)

Министарство одбране Русије поуздано зна да се СБУ, уз подршку западних земаља, спрема на провокацију употребом отровних супстанци против цивила у Украјини како би додатно оптужила Русију за употребу хемијског оружја.

Ово је изјавио званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

„Желим званично да изјавим да јединице Оружаних снага Русије које учествују у специјалној војној операцији немају и не могу имати хемијску муницију“, нагласио је он.

Конашенков је подсетио да је Русија, за разлику од САД, одавно испуњавала своје међународне обавезе тако што је потпуно уништила све залихе хемијског оружја.

Он је додао да у циљу сузбијања провокација украјинских националиста руска војска на ослобођеној територији преузима под контролу опасне објекте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако, на пример, међу борбеном документацијом захваћеном у 4. бригади Националне гарде Украјине налази се детаљна мапа територије Украјине са објектима и врстама ускладиштених отровних материја.

Због тога ће сваки покушај да се СБУ провоцира употребом токсичних супстанци неизбежно бити откривен“, рекао је портпарол Министарства одбране.

Пентагон је 12. марта саопштио да Вашингтон не види конкретне знакове који указују на „могућу употребу хемијског оружја од стране Русије“ на територији Украјине.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *