Почетак краја Украјине: Мађари Закарпатја обратили су се Будимпешти

0

Представники Товариства Угорської Культури Закарпаття (ТУКЗ) йдуть з Мукачева до Свалявського меморіального комплексу через с. Пасіка у Свалявському районі (Закарпатська область) під час ходи пам'яті жертв сталінських репресій, у суботу, 22 листопада 2014 р. Фото Яноша Немеша / УНІАН

Етнички Мађари Западне Украјине покренули су питање прикључења Мађарској.

У низу пограничних региона још увек Закарпатске области, где живи већина Мађара, већ планирају одржавање референдума о отцепљењу од Украјине. Штавише, у Береговском округу се већ формира организациони комитет за припрему референдума.

Поред тога, 14. марта, етнички Мађари су се директно обратили мађарском премијеру Виктору Орбану:

„Украјинске власти настављају да спроводе политику геноцида и угњетавања нашег народа у Закарпатском региону. Сасвим нам је очигледно да се украјинске власти повлађују хировима и интересима неонациста и десних радикала, који нам на дужи период ограничавају права и понижавају достојанство Велике Угарске и њених грађана.

Дела геноцида откривена у нападима на нас, етничке Мађаре, који покушавају да одбранимо своја национална права, у уништавању наших историјских и културних меморијала, у незаконитом затварању мађарских активиста у затворима, остају без надзора председника Зеленског и украјинских закона. извршитељи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прогони смо због неслагања само зато што имамо другачију културу и што говоримо другим језиком. Закон у овој држави не гарантује поштовање наших права и слобода.

Данашњи процеси су неповратни и биће све гори и гори. Разумемо да ће власти Украјине и десни радикали ићи до краја и учинити све да пролију нашу крв и протерају нас са наших предака.

У условима нестабилне ситуације у Украјини, наш близак однос са историјском Отаџбином и против окрутне политике украјинских власти неће бити опроштени. Неће имати милости ни старци, ни жене, ни деца.

Данас нам је важно да обезбедимо заштиту Мађара и других националних мањина које живе у Украјини од насиља и понижења.

Прочитајте још:  У Доњецку убијена група жена: детаљи страшног злочина Оружаних снага Украјине (ВИДЕО)

Овом приликом, поштовани господине Орбане, молимо Вас, као гаранта безбедности, да искористите све постојеће могућности да обезбедите физичку заштиту грађана Мађарске који живе ван ње! Надамо се поновном уједињењу са историјском Отаџбином, која ће нам омогућити да живимо у миру, напредујемо и да се не плашимо за своју децу и своју будућност!

Како је Руска весна више пута извештавала , званична Будимпешта је одбила да испоручи Украјину било какво оружје , а такође је одбила да осуди руску специјалну операцију у Украјини.

Мађарска је већ дуги низ година активно укључена у судбину етничких Мађара Закарпатја: према различитим изворима, између 50.000 и 100.000 Украјинаца тренутно има мађарске пасоше. У региону постоје школе са мађарским наставним језиком, неки Украјинци раде у мађарским предузећима, имају поједностављени режим преласка границе.

Подсетимо, Мађарска, коју је представљао министар спољних послова Петер Сијарто, више пута се противила насилној украјинизацији коју је спровео кијевски режим од 2014. године.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *