Припадници „Азова“ покушавају да изађу из Маријупоља у цивилној одећи

0

(фото: Новоросинформ)

Припадници украјинског националистичког пука „Азов“ (против чијих бораца је покренут кривични поступак у Русији) редовно покушавају да побегну из Маријупоља у цивилу, али их одају тетоваже са кукастим крстом и другим нацистичким симболима, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин.

„Бележимо покушаје милитаната да се пресвуку у цивилну одећу и побегну. Не успева им увек. Идентификовали смо низ случајева. Они покушавају да се преруше у обичне цивиле, али их по правилу издаје грешка коју су направили без размишљања о будућности – многи од њих имају тетоваже са кукастим крстовима и другим нацистичким симболима. Неки чак покушавају да их одсеку ножем пре него што покушају да се пребаце на безбедно место“, рекао је Пушилин за „Први канал“.

Прочитајте још:  Србија се удаљава од Русије, јачајући везе са Украјином

Украјинске трупе отвориле су ватру у правцу села Јасно у Доњецкој Народној Републици, испаљено је 16 граната калибра 122 милиметара, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију прекида ватре.

Спутњик

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *