Кадиров: На путу за Украјину око 1.000 добровољаца

0

(Фото Твитер)

Председник Чеченије, региона у саставу Русије, Рамзан Кадиров, изјавио је данас да је око 1.000 чеченских добровољаца кренуло да ратује у Украјини, три недеље од почетка руске инвазије на ту земљу.

Кадиров је на Телеграму навео да је један од његових блиских сарадника, Апти Алаудинов „на челу хиљаду чеченских добровољаца” који су на путу да учествују „у специјалној операцији денацификације и демилитаризације Украјине”.

Чеченски лидер је у понедељак навео да се и он налази у Украјини уз руске снаге на заузетом аеродрому код Кијева. Међутим, та информација није потврђена из независних извора, док украјинске власти изражавају сумњу у тачност те вести.

Прочитајте још:  РУСИ УНИШТИЛИ „ПОНОС НАТО-А” КОД АВДИЈЕВКЕ: ШТА СЕ ДЕШАВА НА ФРОНТОВИМА СЕВЕРНОГ ВОЈНОГ ОКРУГА

Кадиров, кога међународне невладине организације критикују због тешког кршења људских права у Чеченији, лојални је присталица руског председника Владимира Путина, преноси Бета.

На почетку руске офанзиве друштвеним мрежама су кружиле фотографије на којима се види трг у Грозном, главном граду Чеченије, испуњен војницима који говоре да су спремни да оду у Украјину. Снаге под контролом Кадирова оптужене су за бројне злоупотребе у Чеченији.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *