Кина: Никада нећемо заборавити ко је бомбардовао нашу амбасаду у СРЈ 1999. Нису нам потребна предавања оних који су прекршили међународно право

0

Након оптужбе америчког председника да је Владимир Путин ратни злочинац, огласила се и Кина: Нећемо заборавити ко је бомбардовао нашу амбасаду у Југославији.

“Кина никада неће заборавити ко је бомбардовао кинеску амбасаду у Југославији и нису јој потребна предавања оних који су прекршили међународно право”, саопштено је на сајту кинеске мисије при Уједињеним нацијама, а пренео је портал Спутњик.

Саопштење је, како се наводи, објављено као одговор на критику кинеског става по питању украјинске кризе од стране НАТО-а.

У саопштењу се још истиче да НАТО, будући да представља остатак хладног рата и највећи војни савез на свету, наставља да проширује своју територију и спектар операција.

“НАТО би морао добро да се замисли какву је улогу одиграо у обезбеђивању мира и стабилности у целом свету”, наглашава се у тексту саопштења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао Кину да осуди специјалну операцију Русије у Украјини, о чијем почетку је 24. фебруара објавио руски председник Владимир Путин.

Министарство спољних послова Кине више пута је истицало да кад је у питању украјинска криза, Кина је увек поступала објективно и непристрасно, доносила независне судове и износила сопствени став на основу суштине самог питања. Поред тога, Кина је, како се наводи, увек позивала на дијалог и преговоре у циљу смиривања ситуације.

Седмог маја 1999. године услед бомбардовања Југославије од стране НАТО-а, погођена је и кинеска амбасада у Београду. Том приликом погинуло је троје људи, а више од 20 је рањено.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *