Министарство одбране повезало је избијање болести у Русији и ДНР са радом биолошких лабораторија у Украјини

0
генетски

(фото: Столетие.ру)

Епидемије бројних болести у Русији прошле године могу бити повезане са радом биолошких лабораторија у Украјини, рекао је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник радијационих, хемијских и биолошких одбрамбених снага Оружаних снага Русије, позивајући се на податке Министарства Одбрана.

„Само у 2021. штета од високопатогеног птичјег грипа премашила је 1,7 милијарди рубаља. Уништено је 6 милиона грла живине. Истовремено, у европским земљама губици пољопривредне индустрије од тога износили су око 2 милијарде евра“, рекао је Кирилов.

Он је такође додао да је 2018. године 70 становника Доњецке Народне Републике умрло од сојева туберкулозе отпорних на више лекова. Министарство одбране не искључује да ови случајеви могу бити повезани са активностима украјинских биолошких лабораторија.

Сада руски специјалисти настављају да проучавају материјале о имплементацији војно-биолошких програма у Украјини, у које су укључене САД и НАТО.

Подсетимо, Министарство одбране објавило је документе од 6. марта 2015. који потврђују учешће Пентагона у финансирању војно-биолошких пројеката у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *