Небензја: Националисти се грчевито држе за Маријупољ да би сакрили трагове злочина

0

Sputnik / Виктор Антонюк

Маријупољ крије много доказа о злочинима украјинских радикала, због чега се они тако грчевито држе за њега, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

„Маријупољ је био један од главних центара отпора у ДНР. Његови становници су готово једногласно подржали независност републике на референдуму, активно се супротстављали националистичком режиму у Кијеву. Украјински нацисти нису им то заборавили. Утопивши град у крви, претворили су га у својеврсни штаб и упориште добровољачких нацистичких батаљона, пре свега Азова, као и Десног сектора“, истакао је Небензја.

„Управо због тога се украјински радикали толико грчевито држе овог града. Прво, он крије много доказа о њиховим злочинима, а друго, схватају да ће за то морати да одговарају. Стога су спремни да са собом повуку у гроб читаво становништво Маријупоља“, рекао је он.

Говорећи о лажним оптужбама западних земаља, представник Русије у УН такође је негирао оптужбе за напад руских снага на породилиште и позориште у Маријупољу, напомињући да националисти и даље држе људе као живи штит.

Прочитајте још:  Резолуција УН и судбина Централне банке Русије

„Заправо, већ 13. марта су објављене информације добијене од становника Маријупоља, који су неким чудом побегли из града, да (националистички батаљон) Азов држи огроман број људи у овој згради и припрема крваву провокацију“, рекао је дипломата.

Како је навео, Оружане снаге Русије су обавештене о ситуацији, а чак ни у пре тога зграду позоришта руске трупе нису сматрале као мету за ваздушни удар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Говорећи о инциденту који се приписује Русији у Чернигову, руски дипломата је рекао да он представља резултат непромишљене поделе оружја у Украјини свима који то желе.

„У Чернигову нема руских војника. Све то (инциденти) је највероватније резултат непромишљене поделе оружја у Украјини“, констатовао је он.

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков раније је саопштио да су снимци страдалих цивила у Чернигову које су наводно стрељали руски војници ─ или монтажа Службе безбедности Украјине или доказ терора украјинских националиста.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *