Спасите децу: Руску децу малтретирају и злостављају због своје националности

0

(фото:Getty Images)

Организација за људска права „Спасите децу“ извештава да руску децу у данским школама малтретирају и злостављају због своје националности.

Након што им се обратило више родитеља жалећи се да се њихова деца суочавају са узнемиравањем само зато што су Руси, „Спасите децу“ је кренуо у акцију да се обрати школама и институцијама у покушају да подигне свест о том питању.

„Видимо да је то велики проблем. Плаше се што ће их ујутру одвести у школу и тврде да их боли стомак“, рекао је виши саветник организације „Спасите децу“ Јон Кристиан Ланге за данску ТВ2, преноси Самит Њуз.

Ситуација носи обележја раних дана пандемије КОВИД-а, када су се људи из Азије суочили са сличним злостављањем, иако су у том случају медији извештавали о томе, док штампа углавном ћути или чак саучествује у тренутном таласу русофобије.

Према Лоли Молдруп Хансен, учитељици у Банкгерсколену у граду Хорсенсу, руска деца су подвргнута малтретирању, исмејана и жигосана као „руски шпијуни“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Надзорница Вибеке Стенсгаард рекла је да мржња ствара негативно окружење за малу децу која осећају да су угрожена.

Ланге је такође истакао нови тренд онлајн злостављања усмереног на Русе.

„Једна од ствари на које треба да се фокусирамо је ово чудно исмевање на интернету што сте Руси, као што је плесати лоше као Рус или мимови у којима људи изгледају зли као Руси“, рекао је он.

Као што смо раније истакли, поремећени, али истакнути гласови у Украјини сада дрско позивају на геноцид над руском децом.

Медији и културне институције су у потпуности одговорни за талас русофобије који је захватио свет од почетка рата у Украјини.

Прочитајте још:  Генерал Суровикин је смењен са функције врховног команданта Ваздушно-космичких снага и чека ново именовање

Обични Руси који немају апсолутно никакве везе са Путином су грубо демонизовани од стране истих ентитета који непрестано дају сигнал о потреби да се не окривљују читаве расе или религије за поступке неколицине људи.

Осим ако ти људи нису бели Европљани, наравно, онда је отворена сезона.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *