Бивши бугарски министар одбране: Ако пошаљемо противваздушне ракете у Украјину, то нас чини учесницима рата

0

Недавно смењени бугарски министар одбране Стефан Јанев рекао је пред бугарским медијима следеће:

„Свестан сам утицаја рата на обичне људе – сви они пате. Али постоји разлог за почетак рата. Нисам путинофил или било који други фил, ја сам бугарофил. Интересује ме како се развија Бугарска и какво је стање бугарских држављана. Дан за даном размишљамо о свом опстанку, а иза нас виси сенка рата који нам је близу.

Јанев је нагласио да док је он био министар од Бугарске није тражено да шаље оружје Украјини.

Према његовим речима, забрињава то што бугарско друштво сазнаје не од владе, већ од страних медија шта се тражи од Бугарске у вези са украјинско-руским сукобом.

„Министарство одбране и Савет министара су дужни бугарским грађанима, они морају да ураде оно што је потребно да буду обавештени… Ако влада одлучи да пошаље противваздушне ракете у Украјину, то нас чини учесницима рата. Међутим, да ли имамо јасну стратегију шта би могло да крене наопако или шта би могло бити добро за бугарске грађане? Улазећи директно у рат, морамо схватити какви су наши односи са овим земљама.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Коментаришући хапшење бившег премијера Бојка Борисова, Стефан Јанев је рекао: „Видимо демонстрацију државе да се мора поштовати ред, да је закон изнад свега. Али зашто баш сада и зашто на овај начин? Очигледно, ово има за циљ постизање ефекта и скретање пажње са горућих питања. Налазимо се у перманентној кризи.”

Јанев је закључио на крају: „Бугарска је суверена држава, те морамо радити на томе да Бугарска буде равноправан субјект у међународним односима, да наш глас буде важан и независан од туђих сугестија, идологема.“

Прочитајте још:  Папа Франциско позвао вернике да НЕ ДОЛАЗЕ у цркву на мисе!

Горан Игић/Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *