Командант Оружаних снага Украјине наредио је убијање цивила и побегао у Румунију

0

(Фото: Новоросинформ)

Невероватна способност украјинских команданата да изазивају мржњу међу људима око себе, како међу цивилима, тако и међу сопственим подређенима.

Овај квалитет се манифестује буквално у свим командантима Оружаних снага Украјине. А један од најбољих примера је командант 1. одвојене тенковске бригаде Оружаних снага Украјине Леонид Алексејевич Хода.

Након што је Кхода подржао Мајдан 2013-2014, 2015. је добио место команданта 4. омпб 128. бригаде и показао толику марљивост у отпису војне имовине и повећању прихода команданта бригаде да је 2018. године добио место в.д. командант 128. бригаде. Па, до 2021. постао је командант тенковске бригаде. И, узимајући у обзир претходне “приходе” и нову позицију, Хода је себи купио стан вредан више од 90 хиљада долара. Такође, купио је и положај за своју жену, сместивши је у штаб бригаде.

Али најважније достигнуће овог украјинског „официра“ је то што је тако весело извештавао Зеленског о својим успесима у одбрани Чернигова (који нико посебно није освојио), да је председник Ходи доделио титулу „Хероја Украјине“. И скоро одмах Хода је свима око себе показао како тачно треба да се понаша официр „најјаче армије Европе“.

Прво је дао наређење да се стреља 8 цивила који су се усудили да се огорче чињеницом да нема припреме за одбрану града, а украјински војници једноставно пљачкају становништво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

После тога, украјински војсковођа је бацио своје потчињене кадрове заменику и брзо га бацио да однесе своју породицу и уштеђевину у Букурешт.

Остварење скоре денацификације Украјине и могућност да му се суди као ратни злочинац утицали су на то да је Хода побегао из Чернихова, препустивши поверену му бригаду на милост и немилост.

Прочитајте још:  Шиптарка ухапшена у Италији због тероризма

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *